Info til medlemmer 2021

Gratis medlemsarrangementer

GRATIS: Foredrag om ”Mørkelygten”den 14. oktober 2021

Embedsmænd skærer løbende tal, jura og faktuelle oplysninger til, så de bedst muligt sælger regeringens politik. Som spillereglerne er i dag, kan det tilmed være deres pligt. De skal tjene ministeren og kan straffes for ikke at gøre det – også selvom det er tvivlsomt, om de dermed bryder loven eller taler usandt over for vælgerne og de folkevalgte. Men hvad betyder spillereglerne i praksis for den parlamentariske styringskæde og for demokrati? Er reglerne mest befordrende for folkestyre eller for topstyre? Det er nogle af de spørgsmål Jesper Tynell vil kaste lys over, når han stiller skarpt på gråzonen mellem demokrati og topstyring.

Jesper Tynell er journalist og cand.mag. i historie og kommunikation, og har bl.a. udgivet bogen »Mørkelygten – embedsmænd fortæller om politisk tilskæring af tal, jura og fakta«, der er blevet tildelt FUJ-prisen 2015 og Blixen-prisen 2015.

Hvornår: 14. oktober kl. 19.00 – 21.00
Sted:
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 1850 Frederiksberg

Læs mere om arrangementet og tilmelding (pdf)


GRATIS: Foredrag om den såkaldte ”Ubådssag” den 2. november 2021

Jakob Buch-Jepsen, der var specialanklager under sagen, vil under foredraget give deltagerne et indblik i hvordan det var at stå i spidsen for ubådssagen – herunder vil han komme med refleksioner omkring ret- og retfærdighed i den højt profilerede sag.

Hvornår: 2. november 2021 kl. 18.00
Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping

Læs mere om arrangementet og tilmelding (pdf)


GRATIS: Omvisning i ”Den Gamle By” i Aarhus den 7. december 2021

Omvisningen tager sit udgangspunkt i en ”julerute”, der er en spændende og lærerig tidsrejse gennem 400 års julehistorie. Oplev juleudsmykningen fra 1600-tallet og frem til 1974 og se, hvornår juletræet, julebukken og julepynt bliver en del af danskernes jul.
Foreningen har forlods bestilt rundvisning af op til 40 personer.

Hvornår: 7. december 2021 kl. 14.00
Sted:
Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Læs mere om arrangementet og tilmelding (pdf)


Nytårshilsen om corona-situationen fra Politihistorisk Forening

Læs den her (pdf) >>


Lyt til Politimuseets podcast

Politiperspektiver er Politimuseets podcasts med autentiske fortællinger – store såvel som små – om dansk politi og dets historie fortalt i ord og lyd.

Lyt her på museets hjemmeside >>


Se videoer fra Politimuseet på Facebook

Politimuseet sender på Facebook og Instagram. Her kan du bl.a. opleve museumsleder og historiker Frederik Strand give et indblik i kriminalsager, der ændrede Danmark.

Se video på Facebook her >>